Szybka, wegetariańska pasta w różnych odcieniach zieleni.
Przepis na Fusilli z karczochami i oliwkami >>
Bardzo wiosenna pasta z białym sosem, zieloną rukolą i paskami żółtej skórki cytrynowej.
Przepis na Papardelle z sosem z koziego sera >>
Jeśli do tego risotto użyjemy polskiego łososia wędzonego na gorąco, to będzie to uczta godna najwytrawniejszych podniebień...
Przepis na Risotto z wędzonym łososiem i groszkiem >>
Włosi bardzo kochają dynię, zwłaszcza w primi piatti - a to makaron z sosem z dyni, a to słynne ravioli z dynią i szałwią, a to znów risotto, ot takie, jak to właśnie...
Przepis na Risotto z dynią i rukolą >>
Kolacyjna zapiekanka z makaronu, boczku i sera, doprawiona włoską gremolatą (mieszanką skórki z cytryny, natki i czosnku).
Przepis na Makaron zapiekany z camembertem >>
Jedna z odmian "sugo finto" czyli "fałszywego", bezmięsnego sosu do makaronu.
Przepis na Tagliatelle z wegetariańskim bolognese >>
Wariacja na temat spaghetti con aglio, olio e peperoncino. Miska sałaty i kieliszek białego wina zawsze się przydadzą.
Przepis na Tagliatelle z łososiem na ostro >>
Letnie, zielono risotto. Cukinie, jak zwykle - im mniejsze, tym lepsze.
Przepis na Risotto z cukinią i rukolą >>
Oryginalne risotto o niespodziewanym, słodko-gorzkawym smaku. Bardzo smaczne.
Przepis na Risotto z cykorią i pomidorami >>
Wyjątkowo udany makaron - pomidory pieczone w piekarniku stają się głębsze w smaku, zaś kozi camembert pod wpływem ciepła mięknie i rozpuszcza się w przyjemny dla podniebienia sposób.
Przepis na Penne z pieczonymi pomidorami i kozim serem >>